6.12.07

Cook Islands og Los Angeles i en del, og godt er det...

Sist vi rapporterte var det med en rævva værmelding i minne og 10 dager å slå ihjel på en sydhavsøy. Vi måtte bare gjøre det beste ut av det... Her er dagene i stikkordsform:
•Dag 1: Rarotonga, drittvær, skrev siste reisebrev.
•Dag 2: Aitutaki, sjekket inn i hytta som vi skulle bli veldig godt kjent med den neste uka. Blåste katter, men ikke regn.
•Dag 3: Blåste bikkjer, men ikke regn. Padlet en tur, handlet overpriset mat på butikken og padlet en tur i monstermotvind... SOLGLØTT!!! To kakerlakker observert, men kun en fjernet av undertegnede. Den bedre halvdelen forholdt seg ikke helt rolig.
•Dag 4: Blåste krabber, men ikke regn. Terrengegenskapene til mopeden testet og funnet middels gode. Padlet samme turen som dagen før. SOLGLØTT!!! Lesestoff rekvirert fra hotellet. Tom Clancy’s Rainbow Six på 900 sider.
•Dag 5: Lagunecruise! SOL! Sinnsykt fin snorkling! SUPERDAG! Overpriset kulturell aften, med blant annet fire knisende 14-åringer med kokosnøtt-BH og bastskjørt som vrikket til lokal musikk. Undertegnede måtte noe motvillig danse med en av disse etterpå. Sjekk heroinknekken og elvisbeina på bildet.
•Dag 6: Blåste kanarifugler, men ikke regn. Innedag med lesing og dype samtaler over kaffekoppen.
•Dag 7: Blåste fisk og regnet piggtråd. Innedag med lesing og flere dype samtaler.
•Dag 8: Blåste apekatter og regnet pinnsvin,. Tom Clancy ble ferdiggjort, 900 sider lesing på rekordtid sier vel litt om været.
•Dag 9: Tilbake på Rarotonga. Ingen bedring i været.
•Dag 10: Dykketur på Rarotonga. Sol og ganske lite vind hele dagen! Utrolig fin dykking med 30 meter sikt. Vi så blant annet ”White tip” revhai, Murene (tenk en blanding av steinbit og ål), Lionfish (Ser ut som en drage), +++ Superdag!
•Dag 11: Traff fire nordmenn og to svensker som vi hang med. Dro på byen med dem. Linda fikk magesjau og feber og blei hjemme.
•Dag 12: Vebjørn fikk magesjau og feber. Lang flytur til L.A... Værmeldingen for Cook Island viste bare sol fra og med dagen etter. Life’s a bitch...

Så det var sydhavsparadiset kort oppsummert. Ikke den helt store høydaren, men vi passet på å ta masse bilder når været var fint. Da var det til gjengjeld et helt sinnsykt flott sted å være...

Flyturen var lang til L.A., men siden vi begge var monsterslitne fra det siste døgnet fikk vi faktisk sovet litt. I L.A. ventet en Hyundai Sonara på oss med en livredder av en GPS, og den tok oss vellykket fram til hotellet i et slitent nabolag litt sørvest for Hollywood. Da vi kom fra omkom vi begge umiddelbart på senga og ble der resten av dagen og kvelden, kun avbrutt av pizzamannen.

Neste dag våknet vi mer eller mindre restituert og det var på tide å gjøre L.A. på en dag. Vi fikk med oss Hollywoodskiltet, Hollywood walk of fame (”Walk” meg i rævva, det var 22 kvartaler med stjerner i bakken og man hadde trengt golfbil med rakettmotor for å få sett alle stjernene på en uke....), Hollywood Bowl (Legendarisk for alle Monty Python fans), Universal Studios, Sunset Bl., Beverly Hills og solnedgang på Santa Monica Beach (Vi rakk selvfølgelig bare akkurat å se den siste solstråla, men bildene ble OK.) PHU... Når vi endelig kom hjem etter å ha sittet i bilkø tilbake til hotellet var det jammen tid for å omkomme av utmattelse igjen.

Kjøringen i L.A. er av det litt mer krevende slaget. 5-6 kjørebaner er ikke uvanlig og et antall biler som ikke ligner noen ting jeg har sett siden Bangkok gjorde kjøreturene til en sammenhengende paranoia. Feltskifte og blindsonebedømming er den største utfordringen, og når man i tillegg er neddopet på Ibux og Paracet ble det litt utpsykende i lengden, for å si det pent. Når man i tillegg skal prøve å finne vegen basert på en liten GPS i frontruta, og samtidig var godt vant med venstrekjøring var det rart det ikke gikk galt. Prøv dette klokken 6.00 om morgenen uten å ha fått den første kaffekoppen hvis du vil ha en skikkelig utfordring!

Nå er vi kommet oss til Mexico og selv om Cancun er Amerikas svar på Costa del Sol, trengte vi en dag på å hente oss inn her. Solen er her, strendene er kritthvite og havet er azurblått så vi gleder oss til fortsettelsen. Vi drar til Belize i morra for å komme unna pakketurismen og for å perfeksjonere brunfargen til jul.

Sist gang var det veldig dårlig med kommentarer (ha meg unnskyldt Håkon og Espen, men dere 70 andre som leste innlegget: Skamme seg!). Jeg tror vi nesten må ha en spørretime igjen. Er det noe dere lurer på så fyr løs. Ellers kan jo dere skrive litt om hva som opptar dere i hjemlandet om dagen. Er det nok Idol nå? Hvordan var pudderet i Oppdal i helga? Er dere brune og fine til jul?, osv...

Jeg sier som spanjolene sier: No me ha venido el periodo desde hace ocho meses! (Hva dette betyr kan jo en spanskkyndig legge ut som kommentar!)

-vebjørn

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Legg inn en kommentar

<< Home