15.12.07

Mellom-Amerika del I – Dykking i verdensklasse med nogo attåt.

Vi var meget solhungrige etter den litt uheldige værsituasjonen i Stillehavet, så nå var det absolutt UV-A og B som gjaldt. Cancun var som sagt et lite sjarmerende sted, og ble lett lagt bak oss da vi satte oss på en luksusbuss i retning Belize. For de som ikke er helt sikre på hva Belize er for noe, kan man kort sagt si at det er en karibisk øy som har flyttet seg til fastlandet. Ulikt de andre landene i mellom-amerika er mange av innbyggerne i Belize svarte og engelsk er førstespråk sammen med kreolsk. Det var reggea over alt, masse rastafletter, et rykte for slapp håndhevelse av narkotikalovene pluss et stort og flott hav fullt av tropiske fisk. Kort sagt et lite paradis.

Vi fant fort veien til Caye Caulker, et lite stykke utenfor fastlandet. Dette var kanskje noe av det mest laidback stedet vi har vært til nå. Den eneste typen kjøretøy på øya var golfbiler, og det sier vel egentlig det meste. Som dykkedestinasjon er Belize særlig kjent for èn dykkesite; ”Blue Hole,” som er en sammenrast dryppesteinsgrotte som måler 300m i diameter og 130m i dybde. Denne måtte selvfølgelig dykkes, men det var en 2 timers båttur med avgang 06.00 og i sterk sjø som sto mellom oss og dykkeparadiset.

Det var tre dykk den dagen, alle med sine særegenheter. I Blue Hole dykker man rett ned til 40 meter, for deretter å svømme under et overheng fullt av stalagtitter i størrelsen King Kongs edlere deler. Deretter bar det opp igjen, og på veien opp ble vi møtt av masse revhai som stirret på oss med sultne, men vennelige blikk. Neste dykk var også helt fantastisk, med en enorm korallvegg med masse ”Swim-through” der vi fikk sett skilpadder (tenk de i Nemo) og Spotted Eagle Ray (tenk på en prikkete hangglider med oppstoppernese og lang hale.)

Ellers gikk tiden med til sol og avslapping, været var endelig på vår side. Etter noen dager trengte vi litt avveksling, så vi dro til La Isla Bonita og byen San Pedro. (For de som fikk en sang på hjernen nå, så har dere helt rett.) Her var det enda mer sol og enda mer dykking som ventet. (Du verden for et kjipt liv, gitt...)

På den siste dykketuren skjedde det noe som kanskje er verdt å nevne. Etter å ha planlagt instenst i et par dager var det med glede at undertegnde på 15 meters dyp og omgitt av lekne haier, gikk ned på kne for Linda med frieri nedskrevet på en vanntett tavle og ring i BCD’en. Hun kunne selvfølig ikke svare ja, men jeg tolket nikkingen og smilingen i beste mening. Etter dette steg vi sammen opp til solnedgangen! Bryllup satser vi på at det blir til neste år, og vi gir ut to gratisinvitasjoner til bryllupet for beste gratulasjonshilsen i kommentarfeltet.

Nå er det tilbake i Mexico, der vi hooket opp med Muttern og Fattern i går kveld. Gjensynsgleden ble krydret med de over nevnte nyheter og alt var veldig stas. (Bortsett fra at de jævla sikkerhetsvaktene i USA stjal juleakevitten min. Måtte de brenne!) Nå er det sightseeing, resorts og masse vin som gjelder fram til vi drar videre mot Canada i romjula.

Snakkes!

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Legg inn en kommentar

<< Home